Home » Geen categorie » varen zonder vaarbewijs

varen zonder vaarbewijs

29 juli 2015 Geen categorie

varen zonder vaarbewijs.

 

Van veel klanten krijgen we vaak te horen; “ik wist niet dat je zo’n boot kan huren zonder vaarbewijs”.

Blijkbaar is er toch het één en ander niet helemaal duidelijk bij nieuwe klanten.

In Nederland is het bij de wet zo geregeld, dat je een boot tot 15 meter of een boot die niet sneller vaart dan 20 KM per uur, zonder vaarbewijs mag varen.

Met een klein vaarbewijs mag je op grotere en/of snellere boten varen.

aangezien de boten van Watermerk Yachtcharter niet groter zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 14 Km per uur  is het dus mogelijk om gewoon een boot bij Watermerk Yachtcharter te huren.

Als u nog nooit gevaren heeft, dan krijgt u van ons uitgebreide uitleg over de boot, het vaargebied en de waterkaarten. Vaak stippelen we ook een mooie route voor u uit, die toegespitst is op uw wensen en interesses. Hierna gaat één van onze instructeurs mee aanboord voor een kleine vaarronde. Hier leert u hoe een boot reageert en hoe of u aanmeert of wegvaart van de kade. Al met al, neemt dit zo’n 2 á 2,5 uur in beslag.

Friesland is bij uitstek de provincie die geschikt is voor een vaarvakantie.

Doordat er geen hoogte verschil en stroming is, kom je alleen sluizen tegen als je de provincie in- en uitvaart of als je het IJsselmeer op wilt. Bruggen worden gedurende het seizoen de hele dag door bedient, zodat u nooit lang hoeft te wachten.

Friesland is helemaal toegespitst op de watersport. Iedere stad of ieder dorp heeft één of meerdere havens met goede voorzieningen. Zo treft u er o.a. een toilet- en douchegebouw met wasgelegenheid, stroom, water, chemische toilet, vuilwaterstation, brandstof, onderhoudsservice etc aan.  Soms zit er op het terrein ook een winkeltje voor watersportspullen en/of broodjes.

Inwoners van de provincie zijn vriendelijk en behulpzaam. Dit merkt u o.a. als u bijvoorbeeld een haven of plaats binnen vaart. Er staat bijna altijd wel iemand klaar om de lijntjes van uw boot aan te nemen en vast te maken. De havenmeester is een echte gastheer en voorziet u graag van de nodige informatie.

 

 

 

 

 

 


watermerk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *